10. Cum să circuli cu încredere!


Deplasarea cu bicicleta combină transportul practic cu exerciţiul plăcut şi sănătos. De îndată ce veţi învăţa tehnicile descrise în această carte, încrederea, siguranţa şi distracţia vor spori considerabil.

Deplasarea cu bicicleta este distractivă şi vă veţi simţi minunat atunci când veţi avea încredere în cunoştinţele şi abilităţile dumneavoastră de a folosi bicicleta pentru a vă deplasa acolo unde doriţi şi de a circula în siguranţă.

Deplasarea corectă cu bicicleta, aşa cum este prevăzută în această carte, necesită un nivel obişnuit pentru un adult de îndemânare, precum în cazul conducerii unui autovehicul. Sub multe aspecte, deplasarea cu bicicleta este asemănătoare conducerii unui autovehicul. Cu câteva excepţii, bicicliştii au aceleaşi drepturi şi se supun aceloraşi reguli ca şi automobiliştii.

Din anumite puncte de vedere, bicicleta diferă de majoritatea autovehiculelor: este mai mică şi de obicei mai înceată. Frânele sunt controlate în mod diferit, trebuie să vă menţineţi echilibrul pentru a conduce şi trebuie să puneţi un picior pe sol atunci când opriţi. Din această carte aţi învăţat cum să vă obişnuiţi cu aceste diferenţe.

Aţi învăţat tehnicile pentru operaţiile în trafic specifice unui vehicul mic, cu două roţi, care de obicei se deplasează mai lent decât celelalte vehicule. Aceste tehnici de trafic nu sunt specifice doar bicicletelor, ele sunt aceleaşi şi în cazul unei motorete sau al unei motociclete care circulă încet. Aţi învăţat cum să porniţi, cum să vă opriţi, precum şi alte tehnici de conducere care vă permit să profitaţi întru totul de capacitatea bicicletei.

Bicicleta este un vehicul special şi din cauza faptului că mulţi dintre ceilalţi participanţi la trafic nu înţeleg sau nu se aşteaptă ca bicicliştii să execute manevre corecte. Din acest motiv trebuie să depuneţi un efort deosebit pentru ca acţiunile şi intenţiile să vă fie clar înţelese. Aţi învăţat cum să semnalizaţi, cum să vă poziţionaţi corect pe banda de circulaţie şi cum să verificaţi dacă ceilalţi participanţi la trafic v-au înţeles intenţiile. Comunicarea cu ceilalţi utilizatori ai şoselei este cheia siguranţei dumneavoastră.

Tehnicile predate în această carte sunt folosite de către bicicliştii profesionişti şi sunt predate în mod oficial, de zeci de ani, la cursurile de instruire pentru biciclişti, cum ar fi „Bike-Ed”, predat de către Liga Bicicliştilor Americani şi „Can-Bike”, predat de către Asociaţia Canadiană a Bicicliştilor. Dacă doriţi să învăţaţi mai mult de la un instructor profesionist, vă recomandăm unul dintre aceste cursuri. Cursurile şi cărţile despre menţinerea şi repararea bicicletei vă pot ajuta să vă menţineţi bicicleta într-o bună stare de funcţionare şi vă pregătesc în cazul unei defecţiuni mecanice în timpul deplasării. Înscrierea într-un club al bicicliştilor sau într-un grup de sprijin vă poate ajuta să găsiţi resurse suplimentare şi poate constitui o oportunitate de a descoperi locuri noi pentru plimbările cu bicicleta şi de a cunoaşte alţi biciclişti. Deplasarea cu bicicleta în mod corect ajută la menţinerea acesteia într-o stare bună de funcţionare şi astfel vă veţi putea bucura de ea fie ca mijloc de transport, fie ca mijloc de întreţinere fizică şi relaxare. Plimbări plăcute!


Cuprins Capitolul anterior
© Traducere si adaptare dupa Bicycling Street Smarts by John S. Allen http://www.bikemaps.com/bss.htm.
Majoritatea textelor si ilustratiilor sunt republicate sub licenta Rodale Press. Autorul John Allen si editorul Rubel Bikemaps detin drepturile de autor asupra textelor si ilustratiilor din acest material, in toate editiile in care acesta apare sau a aparut.
mtb-tours.kerucov.ro: Bike Ride To Gura Vadului, 17 octombrie 2015 – 18 octombrie 2015, Judetul Buzau, Judetul Prahova, Romania
12 Oct 2015 13:40 - Eveniment / traseu biciclete: BIKE RIDE TO GURA VADULUI, 17 octombrie 2015 - 18 octombrie 2015, in zona Judetul Buzau, Judetul Prahova, Romania - Acea...

mtb-tours.kerucov.ro: Constanta History Race 2015, 18 octombrie 2015, Judetul Constanta, Romania
12 Oct 2015 13:30 - Eveniment / traseu biciclete: CONSTANTA HISTORY RACE 2015, 18 octombrie 2015, in zona Judetul Constanta, Romania - History Race 2015 - Pentru formular...

freerider.ro: Retrospectiva saptamanii 5 – 11 octombrie 2015
12 Oct 2015 12:40 - Astăzi îți prezentăm cele mai interesante articole ale săptămânii trecute. Luni 5 octombrie Tare ca Piatra anun#...In Statele Unite, Lance Armstrong, cel mai titrat ciclist profesionist din toate timpurile, a acceptat să participe la o campanie non-profit pentru promovarea traficului în siguranţă.
2004 - 2024 © www.biciclete.net este un proiect Vlad Dulea