The Wrong Way Wallop


Ca biciclist, daca circuli pe partea gresita a drumului, pe stanga, impotriva traficului, vei fi lovit de masina.

Daca esti sofer, vei lovi un biciclist care vine din fata si merge pe partea gresita a drumului, impotriva traficului.

Daca esti biciclist...

Daca mergi pe partea gresita a strazii, pe partea stanga, impotriva circulatiei, veti fi lovit de o masina care intoarce la dreapta. Soferii nu te vad pentru ca sunt atenti mai ales la traficul din STANGA, nu si la cel din dreapta. Deci ei nu se asteapta sa le sari in fata din partea GRESITA a drumului.

Mai rau, din cauza vitezelor mari, poti sa fii lovit de o masina de pe acelasi drum care vine drept din fata ta. Conducatorii auto au mai putin timp sa va vada si sa va evite pentru ca va miscati prea repede si pentru ca va intreptati catre ei, si nu va departati de ei. In cazul unei ciocniri, impactul va fi mult mai puternic tot din cauza vitezelor mari, atat a voastra, cat si a masinii.

Cum evita biciclistul coliziunea:

NU circulati impotriva traficului, ci intotdeauna cu acesta, in aceeasi directie. S-ar putea sa ti se para o buna idee sa circuli impotriva traficului, pentru ca poti sa vezi masinile din fata, dar nu e asa. Iata de ce:

  1. Masinile pot iesi din strazi laterale, din parcari sau intersectii in fata ta si la stanga, virand la dreapta in calea voastra iar soferii nu se asteapta sa veniti din partea gresita si astfel e foarte probabil sa va loveasca.

  2. Daca trebuie sa virezi la dreapta intr-o intersectie, cum vei face? Trebuie sa traversezi cel putin 2,3 benzi, ceea ce este atat periculos, cat si ilegal.
© Traducere si adaptare dupa The 10 Most Common Car-Bike Collisions & How to Avoid Them - realizat de Marin "Share The Road" Program http://www.marinsharetheroad.org/ pe baza materialului pus la dispozitie de Michael Bluejay http://www.bicyclesafe.com/.
Toate drepturile asupra continutului acestui material apartin autorilor.
Biciclete.net detine in exclusivitate dreptul de a publica acest material in limba romana.
mtb-tours.kerucov.ro: Bike Ride To Gura Vadului, 17 octombrie 2015 – 18 octombrie 2015, Judetul Buzau, Judetul Prahova, Romania
12 Oct 2015 13:40 - Eveniment / traseu biciclete: BIKE RIDE TO GURA VADULUI, 17 octombrie 2015 - 18 octombrie 2015, in zona Judetul Buzau, Judetul Prahova, Romania - Acea...

mtb-tours.kerucov.ro: Constanta History Race 2015, 18 octombrie 2015, Judetul Constanta, Romania
12 Oct 2015 13:30 - Eveniment / traseu biciclete: CONSTANTA HISTORY RACE 2015, 18 octombrie 2015, in zona Judetul Constanta, Romania - History Race 2015 - Pentru formular...

freerider.ro: Retrospectiva saptamanii 5 – 11 octombrie 2015
12 Oct 2015 12:40 - Astăzi îți prezentăm cele mai interesante articole ale săptămânii trecute. Luni 5 octombrie Tare ca Piatra anun#...In Statele Unite, Lance Armstrong, cel mai titrat ciclist profesionist din toate timpurile, a acceptat să participe la o campanie non-profit pentru promovarea traficului în siguranţă.
2004 - 2024 © www.biciclete.net este un proiect Vlad Dulea